En smuk og enkel salat, der giver et friskt farvepift til middagsbordet. Salaten kan både nydes for sig som forret og som tilbehør til fx fisk eller culottesteg.

Salaten er frisk og syrlig, men lakridsen giver et distinkt sødt modspil. Jeg synes dog godt, den kan bære lidt mere lakridssirup end opskriften foreskriver.

Og vil man sætte lidt ekstra fut under lakridssmagen, kan man erstatte det almindelige salt med lakridssalt – det er bestemt heller ikke dårligt.

Opskriften er med appelsiner og rød grape, men jeg tænker, den kan være lige så flot med gul grape og blodappelsin.

Opskrift

4 personer
1 spsk. salt lakridssirup
0,5 dl hvidvinseddike
4 appelsiner
2 pink grapefrugter
salt
1 håndfuld persille
3 spsk. finthakket rødløg

  • Pisk lakridssirup og hvidvinseddike, til det samler sig.
  • Skær skrællen af appelsiner og grapefrugter, og skær frugterne i tynde skiver. Anret dem på et fad og dryp med olivenolie og salt.
  • Snit persille og rødløg.
  • Dryp salaten med lakridseddike, drys persille og rødløg over, og servér straks.

Opskrift fra Johan Bülows opskriftbog “Lakrids i maden”.

Salat med citrus og lakridssirup

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *