Total lækker forfriskning lavet på vand, sukker og ouzo eller på rød sodavand og Pernod eller anden anislikør.
Sorbeten har en krystallisk konsistens, som minder om tø-sne. Den både dufter og smager tydeligt af anis. What’s not to like?!
Den fine granité kan nydes som aperitif, mellem retterne til at nulstille smagsløgene, eller som en let dessert. Den kan selvfølgelig også erstatte en drink på en varm sommerdag.
Opskrift
Ca. 0,75 liter granité
(6 personer)
200 gram sukker
7 dl vand
7 spsk. ouzo
- Vand og sukker koges op og simrer 5 minutter – væsken skal småboble.
- Lad det køle af, og tilsæt ouzoen. Ikke mere end de 7 spsk., selvom man kan føle sig fristet, men alkohol fryser ikke, så det bliver ikke til sorbet, hvis du kommer for meget ouzo i.
- Hæld blandingen i en beholder og kom den i fryseren.
- Rør rundt i blandingen hver halve time i 2-3 timer for at sikre den rette konsistens. Det er måske lidt besværligt, men det er umagen værd.
- Hvis du laver opskriften med Pernod, skal du bruge 7 dl rød sodavand og 7 spsk. Pernod.
Inspiration fra www.leitesculinaria.com
Ouzo- og pernodgranité