Svenskerne har meget forskelligt, spændende hjemmelavet julgodis, og her er det wienernougat, som er virkelig enkelt at lave.
Opskriften er inspireret af Jessica Freja på www.koket.se.
𝕆𝕡𝕤𝕜𝕣𝕚𝕗𝕥
- 125 gram nougat
- 75 gram mørk chokolade
- 100 gram hjemmelavede saltlakridsmandler
- Salmiak Flakes (drys med salmiaksmag)
Hak mandlerne meget fint, skær nougat og chokolade i stykker og smelt det over vandbad. Bland mandlerne i, hæld massen i en form beklædt med bagepapir og drys med Salmiak Flakes eller andet knasende drys. Sæt formen i køleskabet 2-3 timer. Skær nougaten ud i små, mundrette stykker.
Og værsgo! Den lækreste snack til aftenkaffen er klar.
Opskrift
Ca. 1 liter
1/2 kg stikkelsbær
250 gram rørsukker
1/2 liter vand
4 stilke frisk estragon
- Kog stikkelsbær, sukker og vand i en gryde i ca. 5 min., til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og tilsæt estragonblade.
- Afkøl helt, blend, si massen i en fintmasket sigte og frys. Rør evt. hver 1/2 time i starten for at undgå iskrystaller.
- Servér med flødeskum eller vaniljeis.
Wienernougat