Spændstig chutney, der både er sur og sød, som en rigtig chutney skal være.

Chutneyen har en skøn smag af stjerneanis, der danser på en bund af æbler.

Opskriften er fra Lakridsfestivalen i København i 2018, hvor den blev tilberedt på grill og med kirsebæreddike. Men jeg prøvede mig frem med en gryde, og det fungerer helt fint. Og da jeg ikke havde kirsebæreddike, som er brugt i den oprindelige opskrift. blev det granatæbleeddike i stedet. Det var bestemt ikke dumt, og jeg vil også tro, det kan fungere med balsamicoeddike.

Vi nød chutneyen med lakridsknækbrød, men den vil også være superlækker til fx stegt kylling eller koteletter.

Opskrift

8 æbler
2 spsk olie
2 dl granatæbleeddike
140 g rørsukker
2 dl vand
4 stk stjerneanis
4 stk laurbærblade

  • Skyl æblerne og skær dem i grove tern.
  • Mål alle andre ingredienser af.
  • Kom olie i en gryde, og steg æblerne i 5 min.
  • Tilsæt eddiken, og lad det koge i 2 min.
  • Tilsæt derefter vand, sukker, stjerneanis og laurbærblade.
  • Læg låg på gryden, og luk grillen.
  • Kog chutneyen i cirka 30 min., rør cirka hvert 5 min.
  • Hvis æblerne er ved at koge tørre, så tilsæt lidt mere vand.

Inspiration fra Lakridsfestival 2018: https://lakridsfestival.dk/opskrifter-2018/

Æblechutney med stjerneanis

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *