The Persian Collins er et twist på en klassisk Tom Collins kreeret af cocktailkursus.dk, som ikke findes længere.

Drinken vandt Liquorice Taste Award ved Lakridsfestival i 2016, og det forstår jeg godt! Det er nemlig superdelikat, frisk anis- og lakridsdrink.

Opskrift – 1 drink

3 cl gin
1 tsk. absinth
2 cl friskpresset citron
2 cl sukkerlage
3 cl lakrids-te
7-8 blade frisk basilikum (3 blade til pynt)
3 stk. stjerneanis (2 stk. til pynt)

Fremgangsmåde

  • Læg 1 stjerneanis og 4-5 basilikumblade i en shaker.
  • Tilsæt gin, absinth, citronjuice, lakrids-te og sukkerlage. Kom derefter isterninger i shakeren, og shake cocktailen grundigt i 10-15 sekunder.
  • Fyld et glas med isterninger, og si cocktailen fra shakeren i glasset.
  • Pynt med 2-3 blade basilikum, en halv skive citron og 1-2 stjerneanis.

Tip: Du kan også lave en alkoholfri version. Så skal du bare erstatte alkohol med 2 cl lakridste, 1 cl sukkerlage og 1 cl citronsaft.

Jeg gik all in med min drink og brugte ren lakridste fra italienske Amarelli, men i vinderudgaven fra Lakridsfestival i 2016 blev der brugt urtete fra Irma med lakrids, fennikel og anis, så det kan man jo også eksperimentere med.

The Persian Collins

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *