Hvordan lyder sprøde marengstoppe, som er seje indeni og desuden frister med små stykker lakridschokolade, der smelter på tungen? Ikke dårligt, vel? Og det er netop, hvad disse islandske lakkrískurl-marengs byder på.

Opskriften fandt jeg på bagsiden af en pose med mini chokoladekugler med lakrids i midten (lakkrískurls). Smagen er rund sødme fra farin og chokolade med fyldig lakrids, når man rammer en af de små kugler.

Har man ikke lige adgang til de islandske lakkrískurls, vil jeg mene, at man sagtens kan nøjes med at komme små lakridsstykker i, da deri forvejen er chokolade i opskriften. Og ellers kan man sikkert også eksperimentere med andre choko-lakridsting, som man kan hakke i mindre stykker, hvis man gerne vil have den ekstra teksturoplevelse med de kombinerede lakrids-chokoladestykker.

Ingredienser – ca. 1 bageplade

3 æggehvider
200 gram brun farin
150 gram mælkechokolade
150 gram lakkrískurl fra Nói Síríus eller anden chokolade med bløde lakridsstykker

Fremgangsmåde

  • Pisk æggehvider og brun farin stift.
  • Hak chokoladen fint.
  • Bland forsigtigt lakkrískurl og chokolade i de stift piskede æggehvider.
  • Sæt toppe med en spiseske på bagepladen.
  • Bag i midten af ovnen ved 150 grader i 15-20 minutter. Hold øje, for der kan være forskel fra ovn til ovn.

Tip: Du kan også erstatte lakkrískurl med lakridspulver og lakridssirup efter smag. Jeg har brugt 1 spsk. lakridspulver og 1 spsk. lakridssirup til en portion som ovenfor.

Marengstoppe med lakridschokolade

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *