Disse søde, små hjerter er inspireret af nogle kager, som jeg har nydt, når jeg har været på de kanariske øer: palmeritas con chocolate. De er lavet med butterdej og sukker og dyppet i chokolade. Og så tænkte jeg, at det måske også ville være godt med rålakrids i!

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift, jeg fandt på nettet ved recetasdeescandalo, som i stedet for palmeblade former butterdejen til små hjerter.

Du kan bruge alle typer chokolade – her har jeg valgt ruby på grund af den fine farve, og det giver en delikat syrlig note til de sprøde og søde hjerter, der desuden har et delikat touch fra lakridsen.

Ingredienser

Butterdej
Perlesukker
Lakridsgranulat
Chokolade til overtræk

  • Drys en masse sukker og lakridsgranulat efter behag på en butterdejsplade, og rul det ind i dejen med en kagerulle.
  • Fold derefter dejen ind fra begge sider, så de to ender mødes på midten.
  • Drys sukker på igen, og rul det ind i dejen.
  • Fold dejen sammen på midten, og skær den i ca. 1 cm stykker.
  • Tag et stykke, tryk det sammen i bunden, og skil det i toppen, før du lægger det på en bageplade.
  • Bag hjerterne ved 200 grader i 10 min. Vend dem, bag dem 2-3 min. på den anden side, og tag dem ud.
  • Smelt chokoladen, og dyp hjerterne i den. Fx hele den ene side, som jeg har gjort her, eller bare toppen.
  • Lad chokoladen tørre og vupti – du har de lækreste små hjertekager til kaffen.
Butterdejshjerter med granulat (palmeritas)

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *