Savner du en frisk og lidt anderledes dessert? Så skal du prøve denne ribspannacotta med lakridsmarengs og lakridsdrys.

Jeg er altid på udkig efter opskrifter med ribs, fordi jeg har en meget givende busk og derfor har en del i fryseren. Så når der dukker en opskrift op, hvor ribs er parret med lakrids, er det bare med at springe på!

Pannacottaen er forholdvis hurtig at røre sammen, før den skal på køl. Marengsene kræver noget mere tålmodighed – i hvert fald hvis man laver små udgaver, som jeg har gjort her!

Man kan selvfølgelig også købe færdige marengs, men det kan være svært at finde med lakrids!

Pannacottaen er på én gang frisk, fed og blød, og den får modspil af de sprøde marengs og det lakridscrunch, jeg også dryssede over.

Ribspannacotta (4 portioner)

250 ml fløde
45 gram sukker (0,5 dl)
1 knivspids vaniljesukker
100 gram ribs
1,5 blad husblas
friske ribs, lakridsmarengs og lakridscrunch eller -krymmel til pynt

  • Læg husblas i blød i mindst 5 minutter i rigeligt koldt vand.
  • Blend ribsene, og rør dem sammen med fløde, vanilje og sukker i en lille gryde.
  • Sæt gryden over på middel varme, og varm blandingen op til kogepunktet. Tag gryden fra kogepladen.
  • Tag husblas op af vandet, og smelt det i blandingen.
  • Si blandingen, og hæld den på portionsglas. Stil dem på køl i mindst tre timer.
  • Tag pannacottaen ud lige inden servering, og pynt dem med lakridsmarengs (nogle af dem må gerne knuses), friske ribs og lakridscrunch eller krymmel (gerne med salmiak), evt. lakrids skåret i mindre stykker.

Marengs (3 plader)

100 gram æggehvider (ca. 3,5 stk.)
1 tsk. citronsaft
50 + 50 gram sukker
1 tsk. lakridspulver
100 gram flormelis
lakridsgranulat

  • Sæt ovnen på 100°C.
  • Pisk æggehvider og citronsaft, til skummet begynder at løfte sig.
  • Hæld 50 gram sukker i, og pisk ved middel hastighed med elpisker.
  • Hæld de resterende 50 gram sukker i lidt efter lidt, mens piskeren kører. Øg hastigheden, og pisk til massen er blevet fast og blank.
  • Sigt flormelis over, og vend det ned i marengsmassen med en køkkenskraber.
  • Sprøjt marengsene ud på en bageplade med bagepapir, pynt med lakridsgranulat, og bag dem 45-60 minutter for minimarengs og 90 minutter for almindelige marengs.
  • Bruger du varmluft (ca. 80°C), kan du bage alle tre plader på én gang.

Opskriften er inspireret af louisespis.com (red currant panna cotta)

Ribspannacotta med lakridsmarengs

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *