Oktober, og der er stadig hindbær på buskene i haven! Og de er perfekte til denne lækre lakridsmarmelade med et friskt twist af mynte.

Har du ikke friske bær, kan du sagtens bruge frosne.

Opskrift

250 gram friske eller frosne hindbær
2,5 dl syltesukker
6 blade frisk mynte
1-1,5 tsk. lakridspulver

  • Rens bærrene og læg dem i en kasserolle sammen med sukkeret.
  • Kog kraftigt i 2-5 minutter, afhængig af bærrenes modenhed.
  • Fjern eventuel skum på toppen.
  • Læg myntebladene i til sidst.
  • Tjek konsistensen med en geléprøve: Læg lidt marmelade på en tallerken og træk en ske igennem. Hvis der bliver et spor, er marmeladen klar.
  • Tag lidt af marmeladen op i en skål og rør lakridspulveret ud heri, før du kommer det i resten af marmeladen.
  • Tag myntebladene op, hvis du ikke vil beholde dem i marmeladen.
  • Fyld marmeladen på kogte glas, eventuelt skyllet med Atamon. Opbevar koldt.
Hindbærmarmelade med lakrids og mynte

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *