Efterår er jo perfekt til suppe, og denne er dejlig fyldig med umaminoter fra tomaterne og lakridsnoter fra fennikel. Mums!
Opskriften er fra Samvirke august-magasinet 2022, og den er ret enkel at gå til. Det besværligste er sådan set at smitte grøntsagerne, for derefter skal de bare en tur i ovnen i en times tid og blendes.
Servér i skåle med en skefuld creme fraiche, fennikeltop og en skive groft brød til.
Opskrift – 2-3 personer
500 gram modne tomater
1 fennikel
1 rød peber
1 lille løg
3-4 kviste frisk timian
0,5 l grøntsagsboullion eller vand
Salt og peber
- Skær tomaterne i store tern. Hvis du bruger cherry- eller datterinotomater, behøver du ikke skære dem.
- Skær peber og løg i store stykker.
- Skræl det yderste lag af fenniklen, og halvér den.
- Læg alle grøntsagerne i et fad, og læg hvidløg ved med skræl.
- Dryp olivenolie over, og vend grøntsagerne i det.
- Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 45-60 minutter til grøntsagerne er møre.
- Hæld derefter grøntsagerne i en blender og blend med boullion eller vand, til konsistensen er som tyk tomatsuppe. Smag til med salt eller peber.
Tomat- og fennikelsuppe