Kiksekage har fået en renæssance de senere år, og jeg tænkte, at det kunne være spændende at teste, hvordan den ville gøre sig med lakrids. Og det er bestemt ikke et dårligt match!

I denne version med små kiksekager, der er lavet i muffinforme, fungerer de perfekt som portionsanretning. Jeg har tilsat appelsinskræl, som giver et friskt pift til kagerne, så de ikke bliver for tunge, mens lakridsgranulatet sørger for et diskret lakridstouch.

Så skal du servere lidt lækkert til kaffen eller desserten, så kan jeg anbefale denne opskrift, som er ret hurtig at røre sammen – og så passer kagerne ellers sig selv i køleskabet.

Opskrift

6-8 stk.

75 g smør
150 g mørk chokolade 70 %
0,5 dl flormelis
1 æggeblomme
2 tsk. lakridsgranulat
revet skal fra 1 økologisk appelsin
12 vaniljekiks

  • Riv skallen af appelsinen, og bræk chokoladen i stykker.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tag gryden af varmen, og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
  • Tilsæt flormelis og æggeblommer. og rør rundt til massen er helt glat.
  • Tilsæt lakridsgranulat og appelsinskal.
  • Hæld lidt af chokoladeblandingen i bunden af en muffinform.
  • Læg en vaniljekiks ovenpå, og hæld derefter endnu et lag chokolade på.
  • Læg nu endnu en kiks og afslut med et lag chokolade.
  • Fortsæt til hele chokoladeblandingen er brugt op.
  • Pynt evt. med lakridsgranulat og lidt revet appelsinskal.
  • Sæt de små kiksekager i køleskabet i mindst 2 timer, til de er blevet helt faste.

Inspiration fra www.louisesmadblog.dk

Små kiksekager med lakridsgranulat og appelsin

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *