Citron og lakrids klæder hinanden smagsmæssigt, og disse sneglesmåkager klæder ethvert kagebord!
Selv om det kan se besværligt ud, så er de faktisk ikke så svære at lave. Du skal selvfølgelig arbejde med både en sort og en gul dej, men det er nu ikke så svært. Og det er bestemt umagen værd.
Småkagerne er først friske på grund af citronskallen, og så kommer en forsinket sød smag fra lakridsen. De er sprøde med lidt ekstra modstand fra mandelstykkerne.
Opskrift
Ca. 30-35 småkager
20-25 gram afskallede mandler
revet skal fra 1 citron
1 spsk. lakridspulver
200 gram smør
1 dl flormelis
1 dl kartoffelmel eller maizena
4 dl hvedemel
- Start med at afskalle mandlerne, hvis du ikke har afskallede mander i forvejen. Kog vand, hæld det over mandlerne, og lad det stå 5 minutter. Hvis skindet er svært at fjerne, kan du gentage processen. Fjern skallen, og hak mandlerne.
- Riv skallen af citronen.
- Bland smør, flormelis, maizena og hvedemel.
- Del dejen i to.
- Tilsæt hakkede mandler, citronskal og gul farve til den ene dej og lakridspulver og sort farve til den anden.
- Rul de to deje ud til to rektangler, og læg den gule over på den sorte, og tril dejen på den lange side.
- Læg rullen i køleskabet en halv times tid. Så er er det lettere at skære fine skiver.
- Beklæd en plade med bagepapir.
- Skær den afkølede rulle i skiver på cirka 0,5 cm.
- Bag småkagerne på midterste rille ved 175 grader i cirka 10-12 minutter.
- Lad småkagerne afkøle på rist.
Inspiration fra @bakformen på Instagram
Sneglesmåkager med citron, lakrids og mandel