Fennikel smager let sødligt og krydret af lakrids og anis, og den er både skøn rå og sprød, stegt, dampet, kogt eller syltet. Og den kan også koges til en sød og frisk te.
Almindelig fennikel (foeniculum vulgare) er en skærmplante med en hvid-grøn knold, og den er i familie med dild og persille.
Det er faktisk muligt at dyrke fennikel i haven, men jeg havde nu ikke det store held, det år jeg forsøgte – måske var jeg heller ikke grundig nok i forberedelse og pasning .. Men skønt smagte den lille del, der kom ud af forsøget, selvom det ikke rigtig blev til en knold. Og måske vil jeg give det en chance igen. Fx vil jeg vælge at forspire den indenfor, før jeg sætter den ud, så den er mere mere modstandsdygtig fra starten.
Planten er 1-årig, så hvis du vil dyrke fennikel, skal du så nye frø hvert år. Sæsonen er fra juni til oktober.
Fennikel kommer fra Vestasien og Middelhavsområdet, hvor den har været brugt som krydderi siden oldtiden.