Elegant og delikat dessert med fyldig og frisk smag fra muscovadosukker, prosecco og hindbær.
Muscovadosukker bidrager med et diskret lakridsstrejf, og hvis du som jeg pynter med thaibasilikum får du et ekstra lakridspift.
Sorbeten er ret enkel at tilberede. Når du først har lavet hindbærsukkerlagen, og den er kølet af, skal du bare røre den med boblevin og vand, og så passer desserten sig selv i fryseren de næste timer.
Du kan servere sorbeten alene, med et glas cava og eventuelt også kransekage eller anden lidt sød og knasende kage.
Opskrift
Ca. 1 liter
Hindbærsukkerlage
1 dl vand
1,5 dl mørk muscovadosukker
2 dl hindbær (ca. 100 gram)
Sorbet
3,75 dl mousserende vin (0,5 flaske), fx prosecco eller cava
1 dl koldt vand
Pynt
citronmelisse
Sukkerlage
- Kog vand, sukker og hindbær i en gryde i ca. 3 minutter.
- Hæld sukkerlagen igennem en finmasket si. Pres så meget som muligt ud af bærrene.
- Stil hindbærsukkerlagen i køleskabet, så den bliver helt kold.
Sorbet
- Hæld den mousserende vin i en plastbeholder, der kan rumme mindst 1 liter, og tilsæt 1 dl vand samt hindbærsukkerlagen. Rør grundigt.
- Stil beholderen i fryseren i mindst 8 timer.
Servering
- Tag den mousserende vin ud af fryseren, skrab iskrystaller frem ved at trække en gaffel hen over sorbeten, og fordel krystallerne i portionsglas.
- Pynt med thaibasilikum eller citronmelisse, og server straks.
Opskriften er inspireret af dansukker.dk