Mangler du lidt afveksling til de traditionelle kanelsnegle? Så prøv disse lakridssnurrer med kardemomme og citron. De er luftige og på én gang søde og friske med et diskret lakridspift.

Opskriften er inspireret af Peter Dahlgren, der har været deltager i den svenske udgave af Den Store Bagedyst. Og han har valgt at bruge muscovadosukker i fyldet, hvilket er en super idé, når man gerne vil have lakridssmag. Muscovadosukker har nemlig også lakridsnoter i sin smagspalette.

Det kræver lidt ekstra at lave snurrer sammenlignet med kanelsnegle, men de bliver meget dekorative.

Men har du lyst til kanelsnegle med lakrids? Så tjek denne opskrift med saftige snegle!

Opskrift

Ca. 12 snegle

Dej
2,5 dl mælk, lunken
0,5 spsk. kardemommekapsler
25 g gær
0,75 dl sukker (70 gram)
0,5 æg
90 g smør, stuetemperatur
0,25 tsk. salt
7-8 dl mel (ca. 400 gram)
0,5 æg til pensling

Fyld
40 gram smør, stuetemperatur
45 gram mørk muscovadosukker
1 tsk. lakridspulver
revet skal af 0,5 citron

Pynt
Ca. 1 dl perlesukker

Dej

  • Stød kardemommekapslerne i en morter, fjern skallerne og stød frøene, så de bliver fintmalet.
  • Lun mælk og kardemomme, så væsen er fingervarm.
  • Opløs gæren i lidt af mælken og en knivspids sukker. Lad det stå ca. 10 minutter.
  • Bland resten af væsken i, og tilsæt sukker, æg og halvdelen af melet.
  • Tilsæt smør, og rør det godt ud. Tilsæt resten af melet, men sørg for, at dejen ikke bliver tør.
  • Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter.

Fyld

  • Rør smør, muscovadosukker, lakridspulver og citronskal godt sammen.

Form snurrerne

  • Rul dejen ud til et rektangel på et bord, drysset med mel. Dejen skal være ca. 0,5 cm tyk.
  • Fordel fyldet på dejen, helt ud til kanten.
  • Fold rektanglet på den lange led til en tredjedel på denne måde: Fold først en tredjedel af rektanglet ind over den næste tredjedel, og fold den sidste tredjedel henover denne.
  • Rul rektanglet lidt ud, og skær det derefter på den korte led i 10 strimler på ca. 2 cm’s tykkelse.
  • Skær strimlerne igennem på langs, bortset fra den sidste cm.
  • Tag en strimmel og stræk den lidt, sno de to stykker om hinanden og sno dem derefter rundt om fingrene, og stop enden ind under snurren.
  • Lad snurrerne hævne under viskestykke i ca. 20 minutter.
  • Pensl snurrerne med æg, og pynt med perlesukker.
  • Bag snurrerne ved 200 grader i midten af ovnen i ca. 12 minutter.
  • Lad snurrerne afkøle på en bagerist.

Inspiration fra www.koket.se (lakrits- och citronsnurrer)

Luftige lakridssnurrer med citron

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *