Denne dekorative lage er let at lave, og den smager lækkert frisk af appelsin og druer med et eksotisk strejf fra stjerneanis.
I år har vi fået exceptionelt mange druer i vores drivhus, så derfor har jeg været på udkig efter opskrifter med druer. Og i mine gemmer fandt jeg denne, som absolut er værd at tage frem igen.
Den kan spises alene med en klat flødeskum eller med vaniljeis eller muffins.
Opskrift
4 personer
400 gram grønne druer
Lage
4 økologiske appelsiner
0,75 dl sukker
4 stjerneanis
0,5 dl Grand Marnier eller anden appelsinlikør
- Halvér og udsten druerne.
- Pres saften fra appelsinerne, og riv ca. 1 spsk. appelsinskal.
- Kog saften op med sukker og stjerneanis.
- Køl lagen af, og smag den til med Grand Marnier.
- Hæld lagen over druerne, og lad det trække 1-2 timer i køleskab.
- Servér fx med lune muffins med chokolade og druer, med vaniljeis eller med flødeskum.
Syltede druer med stjerneanis og applesin