Når du har lyst til noget lækkert – men ikke har særlig meget tid, kan du kaste dig over disse sprøde småkager med lakridstouch.

Jeg så opskriften med almindelige Dumle og tænkte, at det måtte smage godt med chokoladeovertrukne lakridskarameller – og det gør det!

Jeg brugte Lys Symfoni fra Bagsværd Lakrids og lakridsdumle. Nu indeholdt dumleposen også mørke Dumle og almindelige Dumle, så dem kom jeg også i nogle af kagerne. Dumle-kagerne gav jeg et ekstra lakridstouch med lakridssalt fra Norður Salt. Men Lys Symfoni er med salt lakridskaramel, så her tænkte jeg ikke, at mere salt var nødvendigt.

Småkagerne har en lækker sprød og alligevel blød konsistens med let sej modstand fra karamellen. Selve kagen har en skøn, kraftig kakaosmag, som står godt til karameldelen. Lakridssmagen er fyldig i Symfoni-kagerne, men mere afdæmpet i Dumle-udgaverne, hvor saltet på toppen giver et godt pift.

Opskrift

Ca. 30 småkager

3,5 dl hvedemel
1 dl kakao
1 dl sukker
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
200 gram smør (stuetemperatur)
15 chokoladeovertrukne lakridskarameller
Groft salt (fx maldon, himalaya eller lakridssalt)

  • Bland alle tørre ingredienser.
  • Skær smørret i stykker, og bland det i de tørre ingredienser, men ælt det ikke for grundigt.
  • Form dejen til små kugler, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand, for de flyder lidt ud.
  • Lav en fordybning i midten af kuglerne til karamellerne.
  • Del lakridskaramellerne i to på midten, og læg den i fordybningen med den skårne side opad.
  • Bag småkagerne ved 175 grader i midten af ovnen i 15-20 minutter.
  • Strø salt på toppen af småkagerne, lige når du har taget dem ud.
  • Afkøl småkagerne, før du serverer dem.

Inspiration fra mykitchenstories.se (Dumlegrottor)

Sprøde småkager med lakridskarameller

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *