Om sommeren har jeg en kæmpe løvstikke i min have, som jeg ikke rigtig bruger til andet end at pifte kartofler lidt op med, og derfor blev jeg glad, da jeg fandt denne opskrift på en marinade med løvstikke og lakrids.
Jeg har aldrig tænkt over, at man kunne kombinere de to elementer, men det fungerer faktisk rigtig godt.
Jeg brugte marinaden til svinekoteletter, og det blev en interessant og lækker smagskombination med både krydret og frisk grøn urtesmag og søde og dybe noter fra lakridsen. Og så fungerer det perfekt som supplement til kartofler kogt med løvstikke.
Opskrift
4 personer
4 spsk. neutral olie
1 tsk. lakridsgranulat
1 spsk. lakridssirup (alternativt muscovadosirup eller mørk sirup)
1 dl løvstikke, finthakket
2 spsk. mørk balsamicoeddike
1 tsk. honning
½ tsk. salt
- Bland alle ingredienser sammen til marinaden.
- Hæld marinaden over kødstykkerne – fx svinekød eller kalvekød – og marinér dem mindst et par timer og gerne natten over. Opbevar kødet i køleskabet, til det skal bruges.
- Steg kødet og smag til med salt og peber.
- Servér med kartofler kogt med løvstikkeblade.
Inspiration fra Meny.dk



