Kødet blev som smør af marinaden, lakridsen understøttede de andre smage og var på ingen måder gennemtrængende. Superlækkert 😋 og kan absolut anbefales – jeg havde aldrig selv fundet på at marinere i solbærsirup og lakrids, men det fungerer bestemt godt sammen, og hvidløg og ingefær bidrager med kant 👌🏿
De blev serveret med kartoffelmos og rå grønkålssalat med tomater, oliven, feta, oregano, oliven og balsamico🫒🍽
Du kan selv lave solbærsiruppen af 1 dl solbærsaft og 90 gram sukker, som du koger op 2-3 minutter under omrøring. Tag derefter gryden af varmen og lad den køle af.
Opskrift
4 personer
600 gram kalvemedaljoner
Marinade
6 spsk. soja
1 spsk. lakridspulver
2 spsk. solbærsirup
1 fed hvidløg
1 tsk. finthakket ingefær
1 spsk. majsstivelse
salt og peber
Salat
3 fennikel skåret i tynde skiver
olie til stegning
1 tsk. lakridspulver
- Bland soja, lakridspulver, solbærsirup, hvidløg, ingefær, majsstivelse, salt og peber.
- Marinér kalvemedaljonerne i marinaden i mindst 3 timer.
- Fjern kødet, og lad det dryppe af, gem marinaden.
- Skær fennikel i tynde skiver.
- Varm olien op i en gryde, steg medaljonerne med fennikel og lakridspulver.
- Dæk til, steg ved reduceret varme i 5 minutter, og tilsæt derefter marinaden.
- Server med vilde ris eller kartoffelmos og grønt, fx grønkål med tomater og feta.
Inspiration fra bogen Lakritz – Die schwarze Leidenschaft