Torsdag må være trøffeldag! Og her er det hjemmelavede af slagsen – og tilmed en premiere

Trøflerne er med 85% chokolade, kakao, fløde, smør og lakridsgranulat. Ok, jeg forsøgte mig også med Cointreau i nogle stykker.

Trøffelmassen blev lavet onsdag aften, og torsdag formede jeg kuglerne og rullede dem i kakao blandet med lakridsgranulat.

Trøfler er jo en tung sag, som man ikke bare vælter i sig. Men de her smagte faktisk helt rigtigt.

Det grove pulver giver en god teksturvariation, men lakridssmagen er dog ikke så udpræget, så måske skal man prøve med lakridspulver også? Eller lidt lakridslikør i trøffelmassen? Trøflerne med Cointreau var i hvert fald ikke dårlige, og orangesmagen gav et frisk pust til det lidt tunge chokolade og fløde.

Opskrift

Ca. 10 stk.
0,75 dl fløde
100 gram mørk chokolade
12,5 gram smør
0,5 dl kakaopulver
1,5 spsk. groft lakridspulver

  • Hak chokoladen meget fint, kog fløden op, hæld den over chokoladen, og kom smørret i. Rør til chokolade og smør er smeltet, og massen er blank. Sæt i køleskab til næste dag.
  • Form massen til kugler med en teske, og rul dem i kakao blandet med lakridspulver. Opbevares i en bøtte i køleskab til servering. Behold lidt kakaoblanding ved siden af til at hælde over før servering.

Trøflerne kan holde mindst 1 uge i køleskab.

Du kan også give ekstra smag til kuglerne ved at tilsætte likør, fx rom eller Cointreau.

Opskriften er fra bogen Lakrids i maden af Johan Bülow

Lakridstrøfler

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *