Denne ribssorbet har den smukkeste rød-pink farve, så den ser festlig ud på ethvert bord. Den er lavet på få ingredienser, og det største arbejde er at plukke og rense ribsene.

Sorbeten dufter af stjerneanis og har en skøn, blød konsistens. Smagen er frisk af ribs med en bund af stjerneanis, som giver et ekstra pift og en dybde til sorbeten. en fræk smag af stjerneanis, som løfter sorbeten til et højere niveau.

Jeg synes, sorbeten smager dejligt med flødeskum, som giver et blødt og rundt modspil til den friske og krydrede sorbet. Men den kan også fungere fint med en lækker vaniljeis.

Sorbeten kan selvfølgelig laves med friske ribs, men jeg har også lavet den med frosne, for min ribsbusk er så gavmild, at jeg det meste af året har ribs i fryseren.

Opskrift

Ca. 1 liter is
500 gram ribs
2 dl vand
200 gram sukker
35 ml glukosesirup
2 stjerneanis

  • Varm sukker og vand i en gryde med stjerneanis. Sluk, når væsken når kogepunktet.
  • Blend ribsene til puré (mine var frosne, så jeg tøede dem først langsomt op i en gryde), og pres pureen igennem en si.
  • Bland glukosesirup i sukkervandet, og tag stjerneanis op.
  • Hæld siruppen i ribspureen, og rør rundt.
  • Hæld i en form (ca. 1 liter), og frys. Rør hver halve time i starten, til massen er rimelig fast. Lad den fryse helt ind – det tager ca. 4 timer.

Inspiration fra www.diyfoodblog.dk

Smuk, rød sorbet med stjerneanis

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *