I haven har jeg et par rabarber, som jeg plejer at bruge til at lave rabarbersaft og rabarberrelish, men rabarber kan selvfølgelig også bruges til marmelade – og hvorfor ikke med lakrids?
Jeg fandt denne opskrift på nettet og så forkert, så jeg har lavet marmeladen med lakridsgranulat i stedet for lakridspulver – men det blev bestemt også lækkert!
Til gengæld brugte jeg brun farin, som stod i opskriften, men næste gang vil jeg prøve med muscovadosukker, som har en kraftigere lakridssmag end den brune farin, og med lakridspulver i stedet for granulat.
Det er en skøn sommermarmelade, hvor den syrlige rabarber bliver omfavnet af den runde lakridssmag, så det går op i en højere enhed.
Opskrift
1 glas
400 gram rabarber
2 spsk. brun farin eller muscovadosukker
2 spsk. rørsukker
1 tsk. lakridsgranulat eller lakridspulver
0,75 dl vand
- Smelt farin og sukker i en gryde med vandet. Tilsæt lakridsgranulat, og lad det koge. Rør ind imellem, og hold øje med, at sukkeret ikke brænder på.
- Skru varmen ned til medium.
- Vask rabarber, og skær dem i stykker på et 1-2 cm.
- Når sukkermassen er tyk og klæbrig, tilsætter du rabarberne og lader det simre, til de er bløde men ikke helt udkogt.
- Lad marmeladen afkøle, og hæld den derefter på et skoldet glas, evt. skyllet med Atamon, hvis du vil sikre længere holdbarhed.
Opskriften er inspireret af diyfoodblog.com