Her får du en sund og toplækker morgenmad, som snyder dig til at tro, at du nyder en dessert. Og det er tilmed en virkelig enkel opskrift, som du garanteret kommer til at lave igen og igen og …

Jeg kalder morgenmaden lachiamisu for den er, som navnet antyder, inspireret af den italienske kaffedessert tiramisu, men her er den lavet med lakridskaffe, chiafrø og vaniljeskyr.

Varm lakridskaffe er ikke lige min kop te, så jeg er altid på udkig efter opskrifter, hvor jeg kan teste lakridskaffen på andre måder. Og det her er altså en af mine favoritter.

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne i en beholder, rør godt rundt, sæt låg på og stil i køleskab i 4-6 timer eller natten over.
  • Si kakaopulver over blandingen, før du serverer.
  • Hvis du ikke har blandet sirup i fra starten, kan du evt. hælde lidt sirup over lachiamisuen, hvis du ønsker den lidt sødere.

Jeg lavede min lakridskaffe på lakridsbønner. Jeg brugte 17 gram bønner, som jeg kværnede og bryggede på filter med 240 ml vand. Jeg brugte noget af det resterende kaffe til at teste, om man kunne bruge ladyfingers under grøden (som i den ægte tiramisu). Jeg dyppede en enkelt ladyfinger i kaffen, og lagde den under grøden, før den kom i køleskab. Med de søde ladyfingers bliver lachiamisuen mere egnet som dessert end som morgenmad – men det er selvfølgelig en smagssag.

Sund tiramisu-inspireret morgenmad

Post navigation