Var det noget med sunde knækbrød med lakrids? Ja tak, siger jeg. Og det tror jeg også, du gør, når du først har smagt dem!
Dejen er superenkel at røre sammen, det er også ret let at rulle den ud og skære den – det sværeste er sådan set at vente den time, det tager, før brødene kommer duftende ud af ovnen.
Vær opmærksom på, at jeg bruger lakridsrodspulver i disse knækbrød og ikke lakridspulver. Lakridsrodspulver er lavet på rå lakridsrødder og mere blid og afdæmpet i smagen end lakridspulver, der er lavet på lakridsrodsekstrakt (dvs. indkogte lakridsrødder). Men du kan sagtens bruge lakridspulver, hvis du bedre kan lide denne mere slikagtige smag, eller hvis du ikke har lakridsrodspulver.
Knækbrødene er lækre i sig selv, men de smager også skønt med ost.
Ingredienser
1 dl chiafrø
0,5 dl hørfrø
3 dl vand
1,5 dl mandler eller 1,25 dl færdigmalet mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1-2 tsk. lakridsrodspulver
1 dl solsikkekerner
0,5 dl græskarkerner
1,5 dl sesamfrø
Flagesalt til drys
Sådan gør du
- Hæld chiafrø, hørfrø og vand i en stor skål.
- Kør mandlerne til mandelmel i en minihakker.
- Bland mandler med bagepulver, salt og lakridsrodspulver, og bland det i chia- og hørfrøblandingen.
- Hak solsikkekerner og græskarkerner groft i en minihakker og tilsæt det sammen med sesamfrø.
- Fordel dejen på to plader med bagepapir.
- Hiv bagepapiret ud på bordet, og dæk den med husholdningsfilm.
- Rul dejen tyndt ud med kagerulle.
- Fjern filmen, og skær dejen i stykker efter smag.
- Drys med flagesalt og bag brødene i ovnen ca. 1 time ved 140 grader varmluft.
- Lad dem køle af på bagerist.







