Hvis du kan lide Lakrisal, kan du sikkert også lide disse hjemmelavede tabletter. Opskriften er ret let at gå til – det værste er sådan set at vente på, at tabletterne tørrer.

Tabletterne bliver ikke helt så hårde og kompakte som Lakrisal, men de har en fin, blødt smuldrende konsistens.

De smager en del af flormelis først, men så kommer smagen af lakrids og salmiak. Som sønnen sagde: De minder om nogle af de marengs, du laver! Og det kan jo passe meget godt med flormelis.

Opskrift

1 blad husblas eller 0,5 tsk. gelatinepulver
3 spsk. vand
4 dl flormelis
3 tsk. lakridspulver
1-1,5 tsk. salmiaksalt

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter, og klem bladet fri for vand.
  • Bland husblas og vand over vandbad. Rør, til husblassen er opløst.
  • Hæld blandingen i flormelis lidt ad gangen. Rør, til blandingen er ensartet og har en konsistens som marcipan.
  • Bland lakridspulver og salmiaksalt i. Smag på massen og tjek, om du vil have mere lakrids eller salmiak i.
  • Strø lidt flormelis på bordet, og rul dejen ud.
  • Skær eller udstans tabletterne i den størrelse, du ønsker.
  • Læg stykkerne på bagepapir på en bageplade.
  • Lad tabletterne tørre ved stuetemperatur natten over.
  • Opbevar tabletterne tørt.

Lakridstabletter med salmiak

Post navigation