Leder du efter noget kedeligt og almindeligt til aftensmad? Så er det ikke denne opskrift, du skal bruge – den vækker nemlig dine smagsløg til live med noget, der tør skille sig ud! Risotto med nduja og lakridspulver er et mindre kulinarisk mesterværk fra Calabrien, der gør grin med almindelige hverdagsretter.
Nduja er en stærk, smørbar, calabrisk pølse med masser af chili og krydderier, der sætter fut i retten. Forestil dig et eksplosivt mix af stærk nduja med et syndige touch af lakrids, en risotto der både udfordrer og forkæler dig. Og retten skal selvfølgelig serveres med rå grøntsager, der tilføjer sprødhed, som får de cremede ris til at synge. Og resten af hvidvinen … Brug den til at slukke flammerne i din mund!
Retten er lavet med hjemmelavet grøntsagsbouillon af løg, gulerod og selleri. Nduja og parmesan røres i til sidst, og vi serverede retten med sprøde gulerødder og selleri og dryssede til sidst lakridspulver over. Og det var selvfølgelig lakridspulver fra calabriske Amarelli.
Nduja står ikke lige på hylder i alle supermarkeder, men jeg har set det i både Føtex og Salling.
Opskrift
2 portioner
Forberedelsestid
20-40 min
Bouliion
1 løg
1 gulerod
1 stilk bladselleri
vand
Risotto
160 gram carnaroli-ris
1 skalotteløg
0,5 glas hvidvin
0,5 tsk. eddike
2 spsk nduja efter smag
lakridspulver efter smag
parmesanost efter smag
salt og peber efter smag
olivenolie til stegning
Tilbehør
Selleriblade og evt. rå, hakket selleri
Rå gulerødder i tynde skiver
- Lav en grøntsagsbouillon: Hak løg, gulerod, selleri groft, og kom dem i en gryde med rigeligt koldt vand.
- Bring vandet i kog, og lad det koge videre ved svag varme.
- Hak og steg skalotteløget på en pande.
- Rist risene 2-3 minutter på en anden pande, tilsæt skalotteløg og hvidvin til risene. Tilsæt boullion lidt efter lidt – lad risene optage væsken, før du hælder mere boullion i. Lad risottoen koge ca. 17-20 minutter.
- Rør grundigt i risottoen, så risene er jævnt fordelt og tilsæt nduja, parmesan og et par dråber eddike. Smag til med salt og peber.
- Server risottoen på en tallerken med et drys lakridspulver ovenpå – du kan også overlade det til dine gæster, hvor meget lakrids de vil have på. Pynt med selleriblade og gulerøde eller andre, sprøde grøntsager efter eget valg.
Opskriften er inspireret af chefacademy.it