The Persian Collins er et twist på en klassisk Tom Collins kreeret af cocktailkursus.dk, som ikke findes længere.
Drinken vandt Liquorice Taste Award ved Lakridsfestival i 2016, og det forstår jeg godt! Det er nemlig superdelikat, frisk anis- og lakridsdrink.
Opskrift – 1 drink
3 cl gin
1 tsk. absinth
2 cl friskpresset citron
2 cl sukkerlage
3 cl lakrids-te
7-8 blade frisk basilikum (3 blade til pynt)
3 stk. stjerneanis (2 stk. til pynt)
Fremgangsmåde
- Læg 1 stjerneanis og 4-5 basilikumblade i en shaker.
- Tilsæt gin, absinth, citronjuice, lakrids-te og sukkerlage. Kom derefter isterninger i shakeren, og shake cocktailen grundigt i 10-15 sekunder.
- Fyld et glas med isterninger, og si cocktailen fra shakeren i glasset.
- Pynt med 2-3 blade basilikum, en halv skive citron og 1-2 stjerneanis.
Tip: Du kan også lave en alkoholfri version. Så skal du bare erstatte alkohol med 2 cl lakridste, 1 cl sukkerlage og 1 cl citronsaft.
Jeg gik all in med min drink og brugte ren lakridste fra italienske Amarelli, men i vinderudgaven fra Lakridsfestival i 2016 blev der brugt urtete fra Irma med lakrids, fennikel og anis, så det kan man jo også eksperimentere med.