En virkelig velsmagende salat, hvor rødbederne stadig har lidt bid, osten er cremet og pinjekernerne giver lidt sprødhed.
Salaten er både sød fra rødbeder og lakrids, stærk fra sennep og rucola, som også er bitter, og syrlighed fra eddike.
Rødbedecarpaccioen kan fungere som en ret i sig selv eller som en salat ved siden af kød – vi nød den fx til mørbrad med sort hvidløgssalt.
Opskrift – 2 personer
Carpaccio
150 gram rødbeder
3 spsk sukker
1,5 spsk. lys eddike
3 dl vand
20 gram pinjekerner
100 gram gedeost
50 gram rucola
- Skræl rødbederne, og skær dem i tynde skiver.
- Bland sukker, eddike og vand i en gryde, bring det i kog, og kog rødbeder heri i ca. 5 minutter.
- Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og lad dem køle helt af.
- Anret rødbedeskiverne på en stor tallerken eller et fad.
- Skær gederullen i skiver, og læg skiverne på rødbederne.
- Læg rucola ovenpå, hæld vinaigretten over, og pynt til sidst med pinjekerner.
Vinaigrette
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
0,50 spsk. akaciesirup
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. lakridspulver
flagesalt
sort peber, friskkværnet
- Kom alle ingredienser i en skål, og rør det grundigt sammen, så det bliver ensartet.
Rødbedecarpaccio med lakridsdressing