Dette grovbrød er dejlig svampet og dufter af øl, når det er nybagt. Smagen har også et strejf af øl, men ellers er det mandler og nødder, der sætter deres præg på brødet.

Den oprindelige opskrift, som jeg er inspireret af, fandt jeg i Ude og Hjemme på nettet, som havde den fra La Glaces chefkonditor, er bagt med hvidtøl, men jeg har valgt en Tuborg Julebryg, som bl.a. indeholder lakrids.

Opskrift – 1 brød

25 g gær
2 dl vand
50 g rugmel
75 g grahamsmel
Ca. 800 g hvedemel
Et nip salt
2 dl julebryg eller hvidtøl
60 g hakkede mandler
40 g hakkede valnødder
40 g græskarkerner

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Ælt dejen godt igennem, til den er blød og smidig og ikke længere fedtet.
  • Lad dejen hvile i 45 min. Form brødet, snit det på oversiden og lad det efterhæve i 30 min.
  • Sæt det i ovnen ved 230°, og skru straks ned til 200°. Lad brødet bage i ca. 15-25 min.
Svampet grovbrød med julebryg

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *