Vi har efterhånden fået skabt en tradition med en fredagsdrink til at indlede weekenden, og jeg prøver gerne at finde nye cocktails ud fra et lakridselement i mit barskab.

Pernod er her udgangspunktet for min eftersøgning efter en ny drink, jeg ikke havde prøvet før. Pernod er jo en pastis lavet på forskellige urter og krydderier, bl.a. stjerneanis, der bidrager med fine lakridsnoter i både duft og smag.

Peking Cocktail er navnet på denne flotte orange drink, der dukkede op i min søgning efter cocktails med Pernod.

Det er en interessant og frisk cocktail, hvor citrus og anis dominerer ved første smagsindtryk, for derefter at give plads til rommen. Eftersmagen er dog kompleks af alle elementer.

Ingredienser – 2 drinks

60 ml rom
21 ml friskpresset citronsaft (ca. 1/2 citron)
10 ml Pernod
2 stænk Grenadine
Isterninger

Fremgangsmåde

  • Hæld isterninger i en mixer sammen med alle ingredienser.
  • Ryst grundigt, og si det i to martiniglas, evt. med isterninger.

Peking Cocktail med Pernod

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *