Vi har en del æbletræer i haven, og om efteråret er der som regel nogle, der falder ned af den ene eller anden grund. Det er jo synd at lade dem gå til spilde, så vi plejer altid at finde noget at bruge dem til.

Nedfaldsæblerne, cox orange, er her blevet til æblemarmelade med fennikelfrø.

Marmeladen er virkelig nem at lave, og det smager både sødt og syrligt med en note af lakrids fra fennikelfrøene.

Lækkert som her på en bolle med mellemlagret ost, men også til en brie og måske også til fisk eller kød.

Opskrift – 1 glas

500 gram æbler (renset frugt)
2 tsk. fennikelfrø
40 gram sukker
0,5 dl vand
0,5 lime (saften)

  • Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær dem i mindre stykker.
  • Kom æblerne i en gryde sammen med fennikelfrø, sukker, vand og limesaft.
  • Kog blandingen op, lad den koge et par minutter, skru ned, og lad det simre ca. 20 minutter.
  • Smag til med sukker. Sukkermængden afhænger af, hvilken type æbler du bruger.
  • Hæld blandingen på skoldede glas, der evt. er skyllet med Atamon, hvis du vil forlænge holdbarheden.
  • Du kan evt. tørriste fennikelfrøene et par minutter på en varm pande, hvis du ønsker at fremhæve smagen.
Æblemarmelade med fennikelfrø

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *