Biskvier er en svensk konditordelikatesse, som ligner danske Sarah Bernardt-kager. Men både bund og fyld er lidt forskelligt.

Hvor Sarah Bernhard har makronbund og flødetrøffel i midten, er biskvier med mandel- eller marcipanbund og smørcreme. Jeg har dog også set enkelte opskrifter på biskvier med flødetrøffelfyld.

Disse biskvier er med lakridsmarcipan, smørcreme, friske hindbær og mørk chokolade.

De kræver lidt tålmodighed at lave, men det er al umagen værd!

Den delikate lakrids- og mandelsmag går fantastisk i spænd med den søde smørcreme, det friske hindbær i midten og den fyldige chokolade udenpå.

Opskrift – 12 stk.

Bunde:
200 gram lakridsmarcipan
0,5 dl flormelis
1 æggehvide

Smørcreme:
200 gram stuevarmt smør
1,5 dl flormelis
1 æggeblomme
1 tsk. vaniljesukker

Fyld:
12 friske hindbær

Overtræk:
200 gram mørk chokolade

Pynt:
Frysetørrede hindbær
Lakridsgranulat

  • Bunde:
  • Riv marcipanen, og bland den med flormelis og æggehvide til en ensartet masse.
  • Form runde bunde, ca. 5 cm i diameter og ca. 0,5 cm i tykkelse, og læg dem på bagepapir på en bageplade.
  • Bag bundene ved 175 grader i 10-15 min. Hold godt øje, så bundene ikke bliver mørke i bunden.
  • Lad dem afkøle, mens du laver smørcreme.
  • Smørcreme:
  • Skær smørret i mindre stykker, og tilsæt flormelis, vaniljesukker og æggeblomme.
  • Pisk massen, så den bliver ensartet.
  • Vend bundene, og smør et lag på dem. Sæt et hindbær på midten, og dæk det til med smørcreme i en lille top. Sæt dem i køleskabet ca. 1 time.
  • Overtræk:
  • Del chokoladen i mindre stykker, og smelt 2/3 over vandbad.
  • Tag den smeltede chokolade af varmen, og rør den sidste 1/3 af chokoladen i. Rør rundt, til al chokoladen er smeltet.
  • Tag biskvierne ud af køleskabet, og dyp dem i den smeltede chokolade. Drej dem, så overskydende chokolade drypper af, og pynt med frysetørrede hindbær og lakridsgranulat.
  • Lad biskiverne afkøle ved stuetemperatur, og sæt dem derefter på køl, til de skal serveres.
Skønne svenske lakridsbiskvier med friske hindbær

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *