Her er en skøn pastaopskrift med friske tomater og lakrids, som er supernem at tilberede og smager dejlig frisk og krydrer med en delikat sødme fra lakridsen.
Opskrift – 3 personer
300 g pasta
300 g tomater
10-12 basilikumblade
1 fed hvidløg
25 g smør eller margarine
25 g mel
3 dl mælk
2 tsk. lakridspulver
salt
sort peber
ekstra jomfruolivenolie
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk det godt sammen med smørret. Tilsæt derefter mælk, og bland det godt, så der ikke dannes klumper. Smag til med salt og peber, og bland til sidst lakridspulveret i. Pisk, til du får en flot béchamel uden klumper.
Sæt pastaen over. Hæld olivenolie på en pande, og steg hvidløg, cherrytomater skåret i halve, et dusin basilikumblade og salt ved middel til lav varme, indtil tomaterne bliver bløde.
Når pastaen er kogt, hældes den over tomatblandingen, og det hele blandes med lakridsbéchamel. Servér med et par basilikumblade og evt. lidt ekstra lakridspulver.
Buon appetito
Opskriften er inspireret af @in_cucina_con_magototonno