Te er en fantastisk drik, men den er faktisk også brugt i bagværk og desserter, som fx til at lave disse lakridsrodspærer med sirup.
Pærerne koges først med lakridsrod og te, og derefter koges væsken ind til sirup.
Jeg har her serveret pærer og sirup på en sprød, stor vaniljekrans (ikke hjemmebagt) med flødeskum. En lækker dessert med knas, blød pærer med lidt modstand og en cremet flødeskum.
Især i siruppen fornemmer man lakridsroden, men det er frem for alt teen, der træder igennem, så det er her, du skal fokusere, når du vælger ingredienser.
I den oprindelige italienske opskrift serveres pærerne på hjemmebagt sandkage med kanelcreme.
Opskrift
4 personer
1,5 liter vand
150 gram sukker
20 gram lakridsrødder
4 faste pærer
5 poser sort te (fx earl grey eller chai)
- Skræl pærerne, skær dem i halve, og fjern kernehusene .
- Kom 1,5 liter vand i en gryde sammen med lakridsrødderne, og kog bring i kog.
- Tilsæt teposer og pærer, bring væsken i kog, sluk og lad det trække i 10 minutter.
- Filtrér væsken, tag 2,5 dl fra, og hæld det tilbage i gryden sammen med sukker. Kog op, og reducér væsken til ca. halvdelen, så det bliver en sirup.
- Servér fx til sandkage eller småkager med flødeskum.
Inspiration fra lacucinaitaliana.it (Pere alla liquirizia), som serverer pærerne med hjemmebagt sandkage og kanel.