Denne opskrift er vist verdens nemmeste lakridsis! Og så smager den ovenikøbet superlækkert.
Du skal som udgangspunkt kun bruge fire ingredienser, men du kan komme alt muligt ekstra i massen. Du kan fx komme nødder eller frugt i.
Jeg har her kommet stykker af sød lakrids i for at få modspil til den cremede is, og jeg valgte den søde lakrids, fordi jeg tænkte, den salte ville overdøve den fine lakridssmag i isen.
Jeg serverede isen med hindbær + citronmelisse + groft drys af rålakrids fra Amarelli (Liqurizia alla Menta), som jeg malede i en morter. Det hårde drys giver en lækker, knasende følelse mod den bløde is.
Isen tør ret hurtigt op, men den smager bedst og mest af lakrids, når den ikke er helt kold.
Grundopskrift
- 0,5 liter piskefløde
- 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 gram)
- Vanilje fra vaniljestang eller vaniljesukker
- 1-2 spsk. lakridspulver
- Fløden piskes og vendes forsigtigt i den kondenserede mælk.
- Tilsæt vanilje og lakridspulver.
- Bland grundigt og hæld i en fryseegnet form, og frys isen i 5-7 timer.
- Og hokuspokus; du har lækker is – helt uden at skulle røre i massen eller bruge ismaskine.
Verdens nemmeste lakridsis