Let og lækker salat med frisk pære, salt fåreost og dressing med sødt touch fra lakridsen. Valnødder giver ekstra tekstur til salaten.

Salten er virkelig hurtigt bikset sammen, og den har en fyldig og kompleks smag, som gør den velegnet alene, men den er også skøn som sidekick til fx kalvekoteletter eller kylling.

Opskrift

Salat
300 gram blandet salat (fx radicchio, frisé og krølsalat)
1 stor pære
2-3 stængler bladselleri
100 gram pecorino eller manchego
10 valnødder

Vinaigrette
2 spsk. citronsaft
4 spsk. olivenolie
0,5 tsk. lakridspulver
Salt og peber

  • Vask salaten, ryst den tør, og kom den i en salatskål.
  • Skær selleristængler i fine strimler, pære og pecorino i små tern, og hak valnødderne groft.
  • Bland det hele i salaten.
  • Bland ingredienserne til vinaigretten, hæld det over salaten, og bland det sammen.
  • Servér alene med godt brød eller til kød.

Inspiration fra bogen Lakritz – Die schwarze Leidenschaft

Pære- og pecorinosalat med lakridsdressing

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *