Disse sprøde cookies er fyldt med den skønneste gianduja (italiensk hasselnøddecreme), som akkompagneres af en lækker lakridsgranulat.

Den bløde gianduja står godt til de sprøde cookies, og lakridsgranulatet giver et ekstra lille knas. En udsøgt og intens smagsoplevelse.

Gianduja er jo italiensk, og denne opskrift er inspireret af de italienske biscotti occhio di bue (okseøje) – og det kan man jo godt forstå, de kaldes, hvis man laver midten rund!

Opskrift

8-10 cookies

Cookies
250 gram hvedemel
150 gram koldt smør
1 æg
100 gram sukker
1 tsk. vaniljesukker

Fyld
Hasselnøddecreme (gianduja)
Lakridsgranulat

Pynt
Flormelis

  • Skær det kolde smør i små stykker, bland det i melet, til konsistensen er sandagtig.
  • Tilsæt æg, vaniljesukker og sukker, og ælt dejen godt, så det hele er blandet.
  • Form en kugle, og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 20 minutter.
  • Rul dejen ud mellem to ark bagepapir, og stik først så mange runde cookies ud som muligt med en rund form eller et glas.
  • Læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Stik derefter midten ud i halvdelen af kagerne med en mindre, rund form eller anden figur. Tag den centrale del ud, og læg den for sig på bagepladen.
  • Hvis der er dej tilovers, så form ekstra cookies af den. Bliver dejen for klistret, kan du sætte den i køleskab et stykke tid, så den igen bliver mere fast.
  • Lad kagerne hvile i køleskab i ca. 10 minutter, før du sætter dem i ovnen.
  • Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kanterne er let brune.
  • Tag kagerne ud, og lad dem køle helt af.
  • Fordel hasselnøddecremen på de hele cookies, og drys lakridsgranulat over. Læg derefter cookies med huller i ovenpå, drys med flormelis og servér.
  • Hvis du ikke skal bruge alle cookies på én gang, så vent med at smøre nøddecreme på, og opbevar dem i en lufttæt beholder, til du skal bruge dem.

Inspiration fra https://blog.giallozafferano.it/mastercheffa/biscotti-occhio-bue-crema-gianduia/

Cookies med gianduja og lakridsgranulat

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *