Frisk, fugtig og fyldig kage med lakridsporter og masser af appelsin. Porteren sørger både for fylde og fugtighed, mens valnødder bidrager med tekstur.

Jeg brugte en Limfjordsporter med ekstra engelsk lakrids, som virkelig smager lakridset, når man drikker den. Så meget, at man næsten ikke kan drikke en hel øl alene! Men i kagen er lakridssmagen ikke særlig fremtrædende. Øllen fornemmes dog tydeligt i duften, når kagen er nybagt og lun.

Vil du have mere lakridssmag, kan du tilsætte lakridspulver til dejen. Kagen er også rigtig lækker, hvis du pynter med glasur og valnøddekerner. Jeg tænker også, den vil være god med en ostecreme, som man fx bruger på gulerodskage.

Opskrift

20×18 cm form

125 g smør
revet skal af 2 usprøjtede appelsiner
appelsinfileter af 1 appelsin
50 g valnøddekerner
2 store æg
200 g sukker
korn fra 1 vaniljestang
300 g hvedemel
4 tsk bagepulver
0,25 tsk. fint salt
2,25 dl porter
evt. 1 tsk. lakridspulver

Pynt
glasur (flormelis og vand)
valnøddekerner

  • Tænd ovnen på 175°.
  • Smør en 22 cm springform med smør, smelt resten af smørret, og lad det køle af.
  • Hak appelsinskal og fileter fint i en foodprocessor eller blender sammen med valnøddekerner.
  • Pisk æg og sukker hvidt med vanilje.
  • Rør appelsin-nøddemassen i.
  • Bland mel, bagepulver og salt og evt. lakridspulver, og vend det i dejen skiftevis med porteren.
  • Rør det afkølede smør i dejen.
  • Fordel dejen i formen, og bag kagen 1 time.
  • Lad kagen afkøle på bagerist.
  • Spises lun eller kold, og pynt evt. med glasur og valnøddekerner.
  • Kagen holder sig fint 2-3 dage.

Inspiration fra suhrsmad.dk

Frisk og fyldig appelsinkage med lakridsporter

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *