Lækker frisk appelsinmarmelade med let krydret smag af stjerneanis og en dyb sødme fra lakridsen. De tynde appelsinskræller giver en let modstand i teksturen.
Marmeladen er rimelig let at lave, men det tager lidt tid at skrælle appelsinerne og skære skrællen i tynde strimler. Men det er absolut arbejdet værd.
Nyd marmeladen på ost eller smør, fx på en nybagt bolle.
Opskrift
1 syltetøjsglas (ca. 300 ml)
5 appelsiner
sukker = 50% af vægten af frugtkødet
1 spsk. lakridspulver
1 stjerneanis pr. glas
- Skær skrællen af 2,5 appelsin – undgå den hvide del, som er bitter. Sæt skrællerne til side.
- Rens appelsinerne ved at fjerne de hvide dele og eventuelle kerner.
- Vej frugtkødet for at beregne sukkermængden (den skal veje det halve)
- Hæld frugtkød og sukker i en gryde, bland grundigt, og tænd for varmen. Lad det koge ved høj varme i 45 minutter, og rør jævnligt i det undervejs.
- Skær appelsinskrællerne i meget fine strimler.
- Kog strimlerne i 5 minutter, hæld vandet fra, og hæld strimlerne i gryden med marmeladen sammen med lakridspulveret (rør evt. pulveret ud i en lille skål med marmelade, før du hælder det i, så du undgår klumper i marmeladen).
- Når marmeladen begynder at tykne, er den færdig. Den kan godt stadig føles lidt vandig, men marmeladen vil tykne mere, når den bliver kølet ned.
- Skold syltetøjsglasset og skyl evt. med atamon, før du hælder marmeladen i. Når du har fyldt glasset halvvejs, lægger du en stjerneanis ned og hælder derefter resten af marmeladen ovenpå. Hvis du fordeler marmeladen i flere glas, skal du bruge en stjerneanis til hvert glas.
- Opbevar marmeladen i køleskab.
Inspiration fra amarelli.it
Marmelade med lakrids, appelsin og stjerneanis