Har du lyst til en fudge, der både er sød og syrlig? Så skal du prøve denne opskrift, hvor fudgen er tryllet frem af lakrids, citron og hvid chokolade. Hvis du vil have lidt salt modspil også, kan du jo prøve med saltlakridsstykker eller med havsalt.
Fudgen er blød og cremet med en sød smag af hvid chokolade, der får et syrligt strej af citron og en dybere sød smag fra lakridsen. Hvis man kommer saltlakrids i, giver det et fint modspil til sødmen.
Opskrift
20×20 cm form
3 dl piskefløde
400 gram sukker
50 gram smør
4 spsk. glukosesirup
4 tsk. lakridspulver
1 citron (revet skal)
150 gram hvid chokolade
Evt. saltlakridser skåret i mindre stykker
- Kog fløde, sukker, smør og glukosesirup op i en tykbundet gryde (ca. 2 liter, for det bobler op, når det bliver varmere) på middel varme.
- Riv citronskallen.
- Hak chokoladen i mindre stykker.
- Beklæd en form, ca. 20X20 cm, med bagepapir.
- Lad fudgemassen koge, til den bliver 120 grader (brug bolsjetermometer). Hav tålmodighed – det kan tage op til 15-20 minutter.
- Tag gryden af varmen, og rør chokolade, citron og lakridspulver i. Opløs evt. lakridspulveret i en mindre mængde af fudgemassen, før du blander den i hele massen. Ellers kan det være svært at undgå klumper i massen.
- Hæld massen i formen, og sæt de køligt i et par timer, før du skærer den op.
- Du kan evt. tilsætte saltlakrids eller heksehyl skåret i mindre stykker. Det giver et godt modspil til den ret fede og søde fudge. Hæld disse stykker i formen, før du hælder fudgemassen over.
- Opbevar fudgen køligt.
Lakridsfudge med citron og hvid chokolade