I haven har jeg et bed med de fineste anisisoper med smukke blålilla blomster, som ikke bare pynter i haven, men også glæder mange forskellige bier og sommerfugle. Og så har de desuden den ekstra kvalitet, at de både dufter af lakrids, når man rører ved bladene, og smager af lakrids, når man tygger på dem!

Bladene fra anisisop kan fx bruges i salater, på desserter, i madretter og til te, snaps og drinks.

Jeg har plantet tre forskellige i mit bed: Blue Fortune, Liquorice Blue (agastache rugosa) og Hyb-Mix violet.

Jeg synes, Liquorice Blue og Hyb-Mix ligner hinanden meget, men bladene smager lidt forskelligt – begge smager dog både af mynte og lakrids – og nogle kalder da også disse anisisoper for indianermynte.

Blue Fortune smager til gengæld ikke af mynte, men meget af lakrids, som kommer frem, når man har tygget lidt på bladet, sammen med en meget sød smag, som ikke er i de to andre. Den søde eftersmag er desuden meget lang.

Det er absolut en staude, jeg vil anbefale. Både på grund af udseende, biodiversitet og smag.

Anisisop findes i amerikanske og asiatiske arter, og de har været brugt som naturmedicin mod forkølelse, hoste og feber.

Anisisop

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *