Har du lyst til at prøve en opgraderet udgave af den klassiske brunsviger? Så skulle du tage at teste denne skønne opskrift, hvor jeg har tilført den saftige brunsviger trippel op på lakrids.

Jeg brugte lakridspulver i dejen, og i remoncen brugte jeg sød lakridssirup og mørk muscovadosukker, der i sig selv har noter af lakrids i smagen.

Duften af den lune kage er dejlig rund og dyb. Lakridsen giver et ekstra pift til brunsvigeren, som i forvejen er en af mine favoritkager. Jeg synes ikke, lakridsen på nogen måde dominerer eller tager over, men den fornemmes klart.

Hvis du er til lidt mindre lakrids, kan du jo lade være med at komme lakridspulver i dejen, eller bruge brun farin i stedet for muscovadosukker – men brun farin har i øvrigt også smagsnoter af lakrids, bare ikke så udtalt som i muscovadoen.

Opskrift


Form
ca. 25×35 cm

Dej
120 gram sødmælk
70 gram smør
20 gram gær
25 gram sukker
1 æg
320 gram hvedemel
1 knivspids salt
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. lakridspulver

Remonce
130 g smør
150 g mørk muscovadosukker
15 g sød lakridssirup
30 g muscovadosukker til drys

Dej

  • Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med den kolde mælk. Væsken skal være lillefingervarm.
  • Smuldr gæren i en skål, drys lidt sukker over og bland væsken i. Lad det stå ca. 10 minutter, så gæren begynder at arbejde.
  • Rør sukker i gærblandingen, og rør derefter ægget i.
  • Bland salt, kardemomme og lakridspulver i hvedemelet og bland det i væsken. Ælt dejen rigtig godt igennem, så den bliver glat.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse.
  • Lav remoncen, mens dejen hæver.

Remonce

  • Kom smør, muscovadosukker og lakridssirup i en gryde, og varm det op ved middel varme, til smørret smelter. Rør det godt sammen (evt med et piskeris), så blandingen er ensartet, og smørret ikke skiller fra sukker og sirup.
  • Tag remoncen af varmen, og hæld den over i en ny skål. Lad den køle af til stuetemperatur.

Montering

  • Slå dejen sammen, når den er hævet færdig, og rul den ud til et rektangel på ca 25×35 cm.
  • Smør en bradepande med et tyndt lag smør, eller brug bagepapir, og kom dejen over i bradepanden.
  • Tryk forsigtigt små fordybninger i dejen med fingrene eller enden af en grydeske.
  • Dæk bradepanden med et viskestykke, og lad kagen efterhæve i 40-45 min.
  • Fordel remoncen over kagen, og sørg for, at det kommer ned i hullerne. Drys med de sidste 30 gram muscovadosukker.
  • Bag brunsvigeren ved 200 grader over-under varme på midterste rille i 15-17 min.
  • Lad brunsvigeren køle lidt af, inden du serverer den.
  • Får du ikke spist hele kagen med det samme, kan du varme den i mikroovnen dagen efter, og så er den næsten lige så god som nybagt.

Inspiration fra www.pilenskoekken.dk

Saftig brunsviger med trippel lakrids

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *