Denne dekorative lage er let at lave, og den smager lækkert frisk af appelsin og druer med et eksotisk strejf fra stjerneanis.

I år har vi fået exceptionelt mange druer i vores drivhus, så derfor har jeg været på udkig efter opskrifter med druer. Og i mine gemmer fandt jeg denne, som absolut er værd at tage frem igen.

Den kan spises alene med en klat flødeskum eller med vaniljeis eller muffins.

Opskrift

4 personer

400 gram grønne druer

Lage
4 økologiske appelsiner
0,75 dl sukker
4 stjerneanis
0,5 dl Grand Marnier eller anden appelsinlikør

  • Halvér og udsten druerne.
  • Pres saften fra appelsinerne, og riv ca. 1 spsk. appelsinskal.
  • Kog saften op med sukker og stjerneanis.
  • Køl lagen af, og smag den til med Grand Marnier.
  • Hæld lagen over druerne, og lad det trække 1-2 timer i køleskab.
  • Servér fx med lune muffins med chokolade og druer, med vaniljeis eller med flødeskum.

Syltede druer med stjerneanis og applesin

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *