Jeg havde nogle lidt for modne pærer liggende, som vi ikke havde lyst til at sætte tænderne i, så derfor var jeg på jagt efter noget lækkert, jeg kunne bruge dem til. Og her fandt jeg denne opskrift på Dansukkers hjemmeside.
Marmeladen er let at lave, og kombinationen af fennikel og pærer går op i en højere enhed – frisk, sød og med et ganske let touch af lakrids fra fennikel.
I den originale opskrift er der brugt citron, men det havde jeg ikke i køleskabet, så det blev i stedet lime – og det fungerer altså også ganske fint.
Opskrift
1 glas
2 pærer
1 fennikel
1,5 dl vand
saften af 1 stor lime eller 1 citron
250 gram rørsukker
- Vask, skræl og udkern pærerne, og skær dem i tynde skiver.
- Skyl fenniklen, skær den hårde del af den væk, og skær resten i tynde skiver.
- Tilsæt vand og saften af lime eller citron, og lad det koge i 10 minutter.
- Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere 5 minutter. Skum af.
- Kom marmeladen på et varmt, rengjort glas.
- Luk glasset tæt, og opbevar det mørkt og køligt.
Inspiration fra www.dansukker.dk/dk/opskrifter/fennikel-og-paeremarmelade
Frisk fennikel- og pæremarmelade