Sund lakrids til aftensmaden med denne supper med jordskokker og lakrids. Suppen er superlet at lave og virkelig delikat.
Smagen er på én gang mild og kompleks med en let sødme fra lakridsen. Suppen er lækker cremet og blød, og den får teksturmæssigt modspil fra den friske grønkål på toppen.
Kan absolut anbefales!
Hvis du vil have lidt ekstra spændstighed i smagen, kan du pynte med blade fra mexicansk estragon, også kaldet lakridstagetes, fordi den har en fin lakridssmag oven i estragonen.
Opskrift
4 personer
Suppe
400 gram jordskokker
2 mellemstore kartofler
1 løg, hakket
1 spsk. smør
1 fed hvidløg
5 dl hønsebouillon
1 dl hvidvin
3 dl fløde
1-2 tsk. lakridspulver
salt og peber
Pynt
Lakridsgranulat
Grønkål
- Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i vand, så de ikke bliver mørke.
- Steg løg og hvidløg i smør. Tilsæt jordskokker og kartofler, og steg i cirka 5 minutter.
- Hæld bouillonen på, og kog til jordskokker og kartofler er bløde, cirka 10 minutter.
- Mix med stavmixer, og tilsæt vin og fløde. Kog op, og smag til med lakridspulver, salt og peber.
- Lad suppen småkoge i cirka 5 minutter, og skum eventuelt suppen op i en blender, før du serverer.
- Pynt med lakridsgranulat og hakket grønkål, og servér med groft brød.
Inspiration fra Mats Glimstål i Lakritsboken