Er der tre ting, jeg især holder af, så er det: lakrids, kaffe og chokolade (i nævnte rækkefølge), så da jeg så en finsk opskrift på en chokoladekage med både kaffe og lakrids, var det selvfølgelig kun et spørgsmål om at finde tidspunktet, der kunne passe, før jeg kastede mig over projektet.

At kagen så ovenikøbet også indeholder citron, gjorde kun min nysgerrighed endnu større. Citron står nemlig fantastisk til både chokolade og lakrids.

Det er ikke den hurtigste kage at lave, men besværligt er det heller ikke. Og den smager ganske enkelt himmelsk! Lakridsen er tydelig, men ikke dominerende, mens kaffen i min kage var lidt afdæmpet – måske havde jeg ikke fået brygget den stærk nok – og citronen giver et frisk twist, så kagen ikke bliver for tung.

Jeg valgte at pynte kagen med overskårne lakridskugler med chokolade og kaffe. Det ser dekorativt ud, og det giver et ekstra pift til kagen.

Opskrift

1 bradepande (ca.32×22 cm)
Kage
200 gram smør
4 æg
3 dl sukker
5 dl hvedemel
3 spsk. kakao
2 spsk. lakridspulver
1 spsk. bagepulver
1 revet citronskal
2 d mælk
Frosting
100 gram smør
6 dl flormelis
0,75 dl stærk kaffe
0,5 dl kakao
1 spsk. lakridspulver
Pynt
Lakridsstykker, fx lakridskugler med kaffe

  • Tænd ovnen på 200 grader.

Dej

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Pisk sukker og æg, og tilsæt det afkølede smør.
  • Bland de tørre ingredienser sammen, bland dem i sukkerblandingen, og rør godt igennem.
  • Tilsæt revet citronskal og mælk, og pisk dejen glat.
  • Hæld dejen i en bradepande, og bag den i 30-35 minutter, så der ikke er dej på, når du tester med en dej- eller strikkepind.
  • Køl kagen af.

Frosting

  • Varm alle ingredienserne til frostingen i en gryde, til blandingen er glat. Spred frostingen over den afkølede kage.

Pynt evt. kagen med hele eller overskårne lakridskugler med chokolade og mokka – fx fra Lakrids by Bülow, Sambo Iceland eller Kolsvart.

Opskriften er inspireret af valio.fi (Lakritsimokkapalat)

Lakridsmokkakage

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *