Torsk og porter – kan det virkelig passe sammen?! Og lyder det endnu mere mærkværdigt med spinat og oliven oveni? Ikke desto mindre går det fortrinligt sammen i denne opskrift, som stammer fra en Carslberg-øl-i-maden-kampagne omkring år 2000.

I den oprindelige opskrift er der selvfølgelig brugt Gl. Carlsberg Porter, som er en humlerig, sød, maltet og karamelagtig porter med noter af lakrids og en alkoholprocent på 7,8. Men jeg tænker, at retten kan tilberedes med lige så stor succes med andre portere.

I originalopskriften bruger de fisk med skind, men jeg bruger skindfrie fileter, og det fungerer godt. Jeg kan dog forestille mig, at en stegt skindside kan tilfører lidt crisp til teksturen.

Retten kan serveres, som den er eller med brød, ris eller kartofler.

Opskrift

4 personer
800 gram torskefilet
1,6 dl porter
0,25 dl ahornsirup
0,5 dl balsamicoeddike
citronsaft
salt
5-6 forårsløg
300 gram friske spinatblade
100 gram udstenede sorte oliven
3 spsk. olivenolie

  1. Kog porter, balsamico og sirup ned til 1 dl, og smag essensen til med salt og citronsaf.
  2. Rens forårsløgene, og skær dem i stykker på 2 cm.
  3. Steg torsken i olie, og tag den af panden, mens den er varm.
  4. Hæld fedtet fra panden, og tilsæt olie. Kom derefter spinat, oliven og forårsløg på panden, og vend det hurtigt rundt. Smag til med sat og peber.
  5. Servér torsken på tallerken eller fad ovenpå grøntsagerne og hæld porteressensen over og lidt olvenolie. Servér med porter.

Inspiration fra Carlsberg Øl & Mad, opskrift af Frank Lantz

Torsk med porter-essens, spinat og oliven

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *