Smuk sommerdrik med lakridstouch fra stjerneanis. Drikken er let at lave og kan gemmes i fryseren til vinteren, hvis du har mange rabarber i haven.
Jeg synes, det er synd ikke at bruge de gaver, som haven giver, og der er jo grænser for, hvor mange rabarbertærter eller -trifli man kan spise. Så derfor bruger jeg også rabarber til saft.
Men hvis man nu drikker meget saft, så kan man jo let få for meget sukker, så derfor har jeg eksperimenteret med at lave saft uden sukker og tilsætte steviadråber i stedet. Og det fungerer faktisk virkelig fint i denne saft, hvor vaniljen tilfører sødme og stjerneanis giver et ekstra pift.
Du kan blande lidt vand eller danskvand i saften, hvis du synes, den er for kraftig, men jeg drikker den, som den er med et par isterninger i glasset. Saften kan selvfølgelig også bruges i drinks, fx sammen med gin.
Opskrift
Ca. 0,75 liter
250 gram rabarber
0,5 liter vand
1 stjerneanis
0,5 vaniljestang
10 dråber flydende stevia (svarer til 1 tsk. sukker)
- Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på 1-2 cm.
- Kom rabarberstykkerne i en gryde, og hæld vandet over.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem og skallen i gryden sammen med stjerneanis.
- Kog op, og lad det koge i ca. 10 minutter.
- Tag gryden af varmen, og lad det køle helt ned – det tager et par timer. Tag eventuelt stjerneanis op, hvis du ikke vil have, at den smager for meget igennem.
- Tilsæt stevia, og hæld saften på en ren og skoldet flaske. Hvis du ikke skal bruge saften indenfor den næste uges tid, så skyl flasken med Atamon, før du hælder saften i.
- Man kan også tilsætte en halv citron eller appelsin skåret i både, før man koger væsken. Jeg har ikke prøvet med denne opskrift, men med en tilsvarende med sukker, og det blev godt.