I haven har jeg et par rabarber, som jeg plejer at bruge til at lave rabarbersaft og rabarberrelish, men rabarber kan selvfølgelig også bruges til marmelade – og hvorfor ikke med lakrids?

Jeg fandt denne opskrift på nettet og så forkert, så jeg har lavet marmeladen med lakridsgranulat i stedet for lakridspulver – men det blev bestemt også lækkert!

Til gengæld brugte jeg brun farin, som stod i opskriften, men næste gang vil jeg prøve med muscovadosukker, som har en kraftigere lakridssmag end den brune farin, og med lakridspulver i stedet for granulat.

Det er en skøn sommermarmelade, hvor den syrlige rabarber bliver omfavnet af den runde lakridssmag, så det går op i en højere enhed.

Opskrift

1 glas
400 gram rabarber
2 spsk. brun farin eller muscovadosukker
2 spsk. rørsukker
1 tsk. lakridsgranulat eller lakridspulver
0,75 dl vand

  • Smelt farin og sukker i en gryde med vandet. Tilsæt lakridsgranulat, og lad det koge. Rør ind imellem, og hold øje med, at sukkeret ikke brænder på.
  • Skru varmen ned til medium.
  • Vask rabarber, og skær dem i stykker på et 1-2 cm.
  • Når sukkermassen er tyk og klæbrig, tilsætter du rabarberne og lader det simre, til de er bløde men ikke helt udkogt.
  • Lad marmeladen afkøle, og hæld den derefter på et skoldet glas, evt. skyllet med Atamon, hvis du vil sikre længere holdbarhed.

Opskriften er inspireret af diyfoodblog.com

Rabarbermarmelade med lakrids

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *