Brombær kan man tit være heldig at finde i september på stier og i skoven, hvor man kan plukke dem helt gratis. Og hvis man ikke har spist dem, inden man kommer hjem, kan de hurtigt og let forvandles til dette lækre syltetøj.
Farven er flot mørkeviolet, og smagen er frisk med en let sødme og fylde fra lakridsen.
Hvis du hellere vil have marmelade, kan du bruge syltesukker i stedet for almindeligt sukker.
Opskrift
1 glas
500 gram friske eller frosne brombær (cirka 7-8 dl)
1,75 dl rørsukker (evt. syltesukker)
2 tsk. lakridspulver
- Kog brombær ved middelvarme i cirka 10 minutter.
- Tilsæt sukker, og kog yderligere i 5 minutter.
- Tag gryden af varmen.
- Hæld lakridspulver i en skål, og rør det sammen med 1 tsk. syltetøj så det bliver glat.
- Rør lakridsblandingen i syltetøjet, og rør godt rundt.
- Skyl glasset med kogt vand og evt. Atamon.
- Hæld syltetøjet på glasset, og opbevar det i køleskab.
- Hvis du ønsker en mere fast konsistens, kan du bruge syltesukker, så du får marmelade i stedet.
Inspiration fra www.baraenkakatill.se
Brombærsyltetøj med lakridspulver